Waar moet ik op letten bij kinderkleding?

Gepubliceerd op 14 oktober 2020 om 16:04

Waar moet ik op letten bij kinderkleding?

 

Ben je zwanger en kan je niet wachten om babykleding te kopen? Of wil je babykleertjes cadeau doen en weet je niet goed waar je op moet letten?

Hieronder vind je enkele tips die je kunnen helpen bij het kiezen van baby- en kinderkleding.

 

Prematuur

Is het kindje te vroeg geboren? Bij premature baby’s is het belangrijk dat het aan- en uitkleden zo makkelijk mogelijk gaat. Je kan bij ons kleding ook in een premature maat aankopen. De kleertjes rekken heel goed mee en zijn gemakkelijk aan en uit te trekken.

Newborn

Wieg- en boxproof

Pasgeboren baby’s slapen veel en liggen vrijwel de hele dag in een wieg, box of wagen. Comfortabele, zachte katoenen kleertjes zonder al te veel naden zijn daarom fijn. Een shirtje met capuchon is niet altijd handig.

Groeien als kool

Baby’s groeien in het begin als kool. Het laatste wat je wilt is dat je een lade vol hebt met te kleine broekjes. Koop liever meegroeibroekjes! Deze groeien met je baby mee en kunnen wel 2 tot 3 maten meegaan! In de webwinkel vind je een ruime keuze aan meegroeibroekjes. Voor meisjes hebben we zelfs meegroeirokjes, Gewoon de tailleband oprollen en je kan zo een kledingmaat winnen.

Is het ook praktisch?

Niets is leuker dan je baby schattig aankleden. Houd wel in je achterhoofd dat je je kindje regelmatig moet verschonen en dus praktische kleding een must is. Onze kleding is zo gemaakt dat het goed mee stretcht zodat je weinig tot geen moeite hoeft te doen om de kleding aan en uit te doen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar onze slaapzakjes, Deze zijn zo gemaakt dat je mini gemakkelijk te verschonen is. Gewoon de knoop los en vast, that's it! Geen gepruts meer met ritsen.

 

Peuter

Zindelijk worden

Wanneer je kindje bezig is om zindelijk te worden is het fijn dat je kind makkelijke kleding aan heeft. Zo kan hij of zij zelfstandig de kleding uittrekken en op het potje gaan zitten. Wat ook handig is, is een broek met een elastieken tailleband. Al onze broekjes en rokjes zijn voorzien van een tailleband, gemaakt uit boordstof. De zijn heel elastisch. Let ook op bij het kopen van pyjama’s. Als je kindje zindelijk wordt is het fijn om een tweedelige pyjama te kopen. Op deze manier kan je kind zelfstandig naar het toilet. Met een eendelige pyjama wordt dit lastiger en is het vaak al te laat. Binnenkort word de webshop aangevuld met 2 delige pyjama's.

Ongelukjes horen erbij

Doordat je peuter soms wat spuugt of knoeit met hapjes is het handig dat je de kleertjes makkelijk kunt wassen. Wanneer je kindje wat ouder is en tandjes krijgt, zal hij of zij ook veel gaan kwijlen. Zeverslabjes zijn dan geen overbodige luxe.