Wat is de juiste maat voor baby's en kinderen?

 

Ben je op zoek naar kleertjes voor je pasgeboren kindje? Of wil je babykleertjes cadeau geven? Dan is het niet altijd makkelijk om de juiste maat te kiezen. Hieronder vind je een tabel die je kan helpen bij het maken van de juiste keuze.

Over het algemeen word deze tabel aangehouden bij kinderkleding;

 

Maat 44 = Prematuur

Maat 50 = 0-1 maanden Newborn

Maat 56 = 1-2 maanden

Maat 62 = 2-4 maanden

Maat 68 = 4-6 maanden

Maat 74 = 6-9 maanden

Maat 80 = 9-12 maanden

Maat 86 = 12-18 maanden

Maat 92 = 18-24 maanden

Maat 98 = 2-3 jaar

Maat 104 = 3-4 jaar

Maat 110 = 4-5 jaar

Maat 116 = 5-6 jaar

Maat 122 = 6-7 jaar

 

 

Je vindt tegenwoordig ook babykleding met een dubbele kledingmaten, zoals bij meegroeibroekjes bijvoorbeeld. Deze broekjes zijn op zo'n manier gemaakt dat ze wel 2 tot 3 maten meegaan! Win win dus, en lekker duurzaam en goed voor de portemonnee. Voor meisjes heb je ook de meegroeirokjes, deze hebben hetzelfde principe, en kan je langer gebruiken dan de doorsnee rokjes. Je vindt deze broekjes en rokjes o.a bij Ateljee LoekeBizjoeke.

De broekjes en rokjes van Ateljee Loekebizjoeke hebben een dubbele maat, bijvoorbeeld 74/80. De lengte van het broekje is gebaseerd op de tweede/grootste maat.
Hierdoor kun je echt twee maten met dit model doen en heb je er langer plezier van!

Kijk bij twijfel zeker op de maattabel.

 

Hoe weet ik de maat van mijn kind?

 

Als je weet hoe lang je kind is, is de maat eenvoudig te bepalen: de lengte in centimeters is ook de maat. Meet de lengte van je kind van top tot teen voor de juiste maat in centimeters. De binnenbeenlengte meet je vanaf de bovenkant van het binnenbeen tot aan de vloer. Meet altijd direct op het lichaam van je kind. 

 

Om u te helpen bij het bepalen van de juiste kindermaat hebben wij hieronder een standaard maattabel weergegeven. Deze tabel geeft een overzicht van alle kindermaten uitgaande van een kind met een gemiddeld gewicht en gemiddelde lengte voor de desbetreffende leeftijdscategorie. 

Die leeftijdscategorie is echter maar een indicatie, niet elk kind groeit even snel of heeft dezelfde lichaamsbouw op die bepaalde leeftijd. Daarom adviseren wij om vooral te kijken naar de lichaamslengte van het kind. Deze lichaamslengte is immers maatgevend. Indien de lengte van uw kind tussen twee kindermaten valt, raden wij aan om de grootste maat te nemen. Neem ook een maatje groter voor kinderen die sneller groeien of iets forser gebouwd zijn.

Hoe correct meten?

Doe de schoenen van uw kind uit. Zet het kind met de rugzijde tegen een recht oppervlak (bijvoorbeeld een muur) en laat het een rechte houding aannemen. Neem nu de lintmeter en meet het kind vanaf de onderkant van de voet tot de bovenkant van het hoofdje. Voorbeeld: Uw kind meet 74 centimeters, maak dan uw keuze uit artikelen van maat 74.

 

    • A. Lichaamslengte: Meet verticaal in een rechte houding vanaf de onderkant van de voet tot de bovenkant van het hoofd.
    • B. Borstomvang: Meet horizontaal waar de borstomvang van uw kind het grootst is.
    • C. Taille: Meet horizontaal de plek waar de omvang van de taille het smalst is, gebied juist boven de navelhoogte.
    • D. Heupomvang: Meet horizontaal de plek waar de omvang van de heupen het breedst is.
    • E. Buitenbeenlengte: Meet verticaal de buitenkant van een gestrekt been vanaf de heup tot de enkel.

 

In onze webshop vind je kleding vanaf prematuurtjes (44/50) tot en met 6 jaar (116)

 

 

Baby's en Peuters Maat 50 tot en met 86