Wat is katoenen tricot?

 

Tricot is de algemene, Nederlandse benaming voor alle gebreide stoffen. De term tricot stof komt van het Franse woord voor breien: Tricoter. In het Engels wordt tricot jersey genoemd. 

Katoen tricot met elastan, door de elastan blijft deze tricot net wat beter in vorm. Doordat de stof zo fijn voelt op de huid wordt dit vaak gebruikt in onder andere babykleding.

 

Deze stof is gemaakt van 95% katoen en 5% elasthaan. Het is een soepel vallende en elastische stof. De tricot draagt erg luchtig. Tricot is uitermate geschikt voor shirts, jurken, rokjes en strandkleding.

Tricot is een stof van fijn breiwerk dat van elk willekeurig garen kan zijn gemaakt

Tricot heeft meer rek en is elastischer dan weefsel, dankzij de breisteek.

In de webshop van Ateljee LoekeBizjoeke wordt alles nagenoeg met tricot gemaakt.

 

Tricot is rekbaar in tegenstelling tot de ‘gewone en poplin katoen’. Tricot is dan tegelijk nog eens katoen dus pilt niet (geen bolletjes net als tegenwoordig op alle t-shirts uit de winkel) en transpireert niet. Je kan het het hele jaar rond dragen.

Deze tricot is stevig, dus niet lubberend en voelt heel zacht.

Zo wordt het veel gebruikt voor babykamers, pyjama, wikkeldeken, nursingcover, babydeken, omslagdoek, kwijlslabbetjes, zeverdoekjes, beanies, harembroekjes (baby legging), baby cocoon, nursing cover, loop-sjaal of kleding.

De krimp van deze tricot katoen zal ca.5% zijn.