Wat moet er in de kleerkast van je pasgeboren kind?

Je weet nog niet hoe groot je baby is bij de geboorte en misschien weet je ook het geslacht nog niet. Dit maakt kleding kopen niet makkelijker.

Toch zal je babykleding klaar moeten hebben liggen voor de eerste weken. 

Hoeveel kleding je nodig hebt is afhankelijk van hoe vaak je wil wassen. Houd daarbij in het achterhoofd dat de meeste pasgeboren baby’s regelmatig spugen. Voor de eerste weken is het verstandig om minimaal de volgende babykleding in huis te hebben:

 

- 6 rompertjes: Rompertjes voorkomen een blote buik en rug en zorgen ervoor dat de luier op zijn plaats blijft zitten.

- 6 stuks bovenkleding: Met bovenkleding bedoelen we voornamelijk shirtjes en truitjes.

- 6 broekjes: Wat betreft broekjes zijn goede stretch broeken meestal het fijnst voor je kindje. Kijk naar joggingbroekjes, meegroeibroekjes en broekjes met voeten.

- 4 paar sokjes: Die schattige voetjes moeten natuurlijk ook goed warm gehouden worden, en babysokjes mogen dus niet ontbreken in de babygarderobe.

- 1 jasje of 1 vestje: Binnen zal je baby niet zo snel een jasje aanhebben. Toch is het handig om een jasje of vestje te hebben liggen voor die fijne eerste wandelingen.

- 2 baby mutsjes: Een groot gedeelte van je warmte verlies je via je hoofd. Dit geldt ook voor je baby, terwijl het voor hem juist extra belangrijk is om op temperatuur te blijven. Een babymutsje helpt daarbij.